dimecres, d’octubre 24

TAN SOLS DIFERENTS RITUALS...

Un occidental va al cementiri a posar flors a la tomba d’un ser estimat que ha perdut fa poc. Tot plorant se n’adona que, al seu costat, un oriental, amb la mateixa delicadesa i pesantor de cor que la seva, posa un bol d’arròs a una altra tomba. L’occidental es queda ben parat i no pot estar de preguntar-li a l’oriental:
- Realment creu que el seu difunt vindrà a menjar-se el bol d’arròs?
L’oriental li respon:
- Si, quan el seu vingui a olorar les flors que li ha portat!


No és un acudit dolent... Vol ser una petita reflexió pel que fa a les cultures i al respecte que ens hem de tenir els uns als altres, sobretot pel que fa a les tradicions. No hi ha cultura millor que una altra, simplement diversitat de rituals. En el cas abans exposat, no estan ambdós personatges realitzant una clara demostració d’amor i record? D’acord, la manifestació d’aquest és diferent, però no és pas el ritual allò més important. I aquí us llenço la pregunta del dia: per què estem tan entestats en les diferències entre cultures i deixem les semblances de banda? I per què sempre creiem que la nostra cultura és millor que la dels altres?

1 comentari:

Cris Ruano ha dit...

buff! porto hores parlant d'això a classe...
és un tema que dóna molt de sí.
sovint, fins que no veus què fa una altra cultura com a ritual i les diferències no t'adones de la quantitat de coses que tu fas simplement pel fet d'haver asumit com a pròpia la cultura de la teva societat.