dissabte, de juny 30

MANUAL DEL BON BECARI

Aquí van uns quants consells...

1) Arriba d’hora, encara que siguis el primer, a part del guàrdia de seguretat, en posar peus a l’oficina.

2) Somriu a tota hora, sigues simpàtic, digues “bon dia” a tothom que passa pel teu costat. Has de caure bé als peixos grossos. I, en cas que no els tinguis del tot identificats, el millor és intentar caure bé a tothom! Així que exercita la musculatura facial. ;-)

3) Fes tot allò que et manin: des de portar un cafè a trucar al veterinari per demanar hora per operar el periquito del teu superior.

4) Presta especial atenció quan hagis de portar coses a correus... Elements a tenir en compte:

- Que et donin prou diners com per pagar els segells pels 25 sobres que has d’enviar.

- Tingues imaginació: és probable que hagis d’omplir butlletes oficials inventant-te DNIs de destinataris, elements que conté el sobre i preu d’aquests elements.

5) Assumeix els errors (o emporta’t les bronques) amb la màxima dignitat possible, encara que sàpigues que tu no tens res a veure amb el tema en qüestió. Els superiors tenen “dret” a desfogar-se i tu ets el cap de turc (així queda implícitament descrit al contracte)!

6) Evita que et vegin actualitzant el bloc o comentant blocs amics. Pot donar mala impressió! Així que petit truc: sempre tingues dues finestres obertes a l’ordinador, de manera que puguis canviar de pantalla amb un simple click (i intenta que quedi el més natural possible. De totes maneres, un agafa pràctica, no pateixis).

7) Si estàs descontent/a amb les teves funcions, proposa al superior noves tasques a desenvolupar. Argumenta bé la seva validesa per l’empresa i, amb una mica de sort, seran teves!

8) En cas que tinguis molt clar que no vols acabar treballant en el lloc de pràctiques, fes estrictament allò necessari i intenta gaudir d’aquell temps (hores o dies) en què s’obliden de tu. Fer-se invisible tampoc resulta tan difícil. Tu pots triar el teu nivell d’utilitat.


I, de moment, el meu mes d’experiència només m’ha permès aprendre aquests 8 punts a dalt descrits. La llista segurament s’anirà ampliant al llarg de l’estiu... Ah! I també s’accepten idees per fer més digerible aquesta curiosa etapa estudiantil... ;-)

2 comentaris:

Manel Filella ha dit...

M'han agradat molt els teus consells de becària.Resisteix, sigues valenta. Ja m'aniràs afegint els nous consells que descobreixis que, per ara m'hi sento identificat. I nop cal ser becària per exercitar-los. Un petó.Que us provin les colònies.

Anònim ha dit...

ai...ai el 5, i tant!
i també comparteixo el número 1, perquè els meus jefes arribaven tots una hora més tard que jo (crec que en el teu cas hi ha més diferència i tot)
estic segura que ets tota una experta en el número 6 :)

:*