dimecres, d’abril 9

FAMÍLIES AMIGUES

A Lluïsos acollim aquesta tarda la presentació d’un projecte que durem a terme en col·laboració amb l’entitat Salut i Família. Es tracta del projecte anomenat Famílies Hospitalàries. Bé, més que anomenat jo diria mal-anomenat... perquè a què us sona això? A hospitals, oi? Doncs no, res d’això.

El projecte Famílies Hospitalàries està encarat a aquelles famílies que, de forma voluntària i durant un període de tres mesos, desitgin acompanyar i respondre a les necessitats d’informació i diàleg intercultural d’una família immigrant nouvinguda o en procés de reagrupament familiar.

Al llarg del període d’hospitalitat, la família immigrant i la família hospitalària es troben unes tres vegades per intercanviar inquietuds, dubtes, per xerrar i conèixer-se. La primera trobada té lloc a la seu més propera de la Xarxa de Famílies Hospitalàries per als Immigrants, la segona trobada se celebra al domicili de la família hospitalària i, el lloc de la tercera trobada, es decideix entre totes dues.

D’aquesta manera promovem que gent de diversos orígens puguin trobar-se i conèixer-se, intercanviar inquietuds i xerrar sobre el dia a dia. I no només els immigrants trauran un bon profit de l’experiència, ja que els catalans ben assentats tenim molt a aprendre dels nouvinguts... Espero que tots quedem gratament sorpresos del resultat d’aquesta iniciativa!

Amb tot, jo hagués anomenat el projecte “Famílies Amigues”. No resulta aquest nom més engrescador?