dimecres, d’octubre 15

KYLE XY

SINOPSI

Un noi adolescent vagant sense rumb fix és trobat al bosc. No té nom. No té passat. Tan innocent com un recent nascut, no parla i sembla mirar el món que l’envolta com si fos el primer cop.
Al no tenir altre lloc on portar-lo, la policia l’envia a una residència juvenil, on rep el nom de Kyle. És obvi que Kyle no és com la resta de nois. Al centre descobreixen que mai ingereix menjar, no es relaciona amb els altres humans, no es comporta de manera normal: desconeix l’ira, la felicitat i l’amor, i no té melic. L’administrador del centre comença a adonar-se de com de diferent és Kyle. Per això decideix trucar a la psicòloga Nicole Trager per tractar de respondre a les preguntes de qui és i d’on prové el noi. Després de veure que el noi té poques possibilitats de sobreviure al centre, decideix endur-se’l a casa amb ella, on podrà rebre l’atenció que necessita. La família de Nicole no està molt emocionada amb aquesta decisió. El seu marit, Stephen, està preocupat de què Nicole estableixi un vincle massa fort amb Kyle, mentre que els fills de la parella, Lori i Josh creuen que tenir Kyle a casa pot ser un motiu de burla per part dels seus amics.
Mentre la família s’adapta a la presència del seu invitat, comencen a veure la singularitat de Kyle. Pot completar llargs tests d’intel·ligència en cinc minuts amb puntuacions perfectes. Devora la passió amb música, els videojocs o el dibuix. Però el que la resta de la gent dóna per sabut resulta nou per a Kyle. Kyle ensenya a la família a veure les seves vides i a ells mateixos de manera diferent. De totes maneres, les preguntes continuen vigents: Qui és Kyle? D’on prové? Per què no té melic?

OPINIÓ

Un drama molt ben teixit que retrata a la perfecció el món adolescent, sense banalitzar-lo ni tampoc intentant alliçonar. Poques sèries combinen tant bé temes tant significatius com la solitud, la pressió de grup, el tracte d’adolescents amb adults, el càncer o l’amor. Tot plegat, amanit amb altres dosis de notes de misteri que fan de Kyle XY una sèrie imprescindible.